Nettbutikker.info

Nettbutikker.info » Auksjoner

Nettauksjoner

På nettauksjoner kan du kjøpe nye og brukte ting, ofte til en god pris. De fleste auksjoner gjelder varer som selges av privatpersoner eller bedrifter. Noen nettauksjoner selger imidlertid kun varer fra bedriften som driver nettstedet.

På noen nettauksjoner selges også varer med fast pris. Da slipper du å by, men kan kjøpe varen med en gang til den prisen selger ønsker. Dette gjelder for eksempel på eBay som kaller slike auksjoner for «Buy It Now»-auksjoner.

Nettauksjoner

Lauritz.com

Nettauksjon av kunst, design og antikviteter. Lauritz.com har auksjonshus flere steder i Danmark, Sverige og Tyskland hvor selgere leverer inn varer som så auksjoneres på nettstedet. Rundt 1500 nye auksjoner hver dag.

eBay

Driver nettauksjoner i en rekke land inkludert flere europeiske land. eBay driver ingen norsk nettauksjon, men mange nordmenn kjøper og selger ting på eBay sine nettauksjoner, blant annet i USA, Storbritannia og Tyskland. På eBay kan du handle klær og sko fra USA eller små-elektronikk fra Kina og få varene hjem i posten etter et par uker.

QXL

Stor norsk nettauksjon. Her kan du kjøpe og selge alle typer gjenstander, som for eksempel datautsyr, ting til hjemmet, billetter, kameraer, frimerker, smykker, mobiltelefoner, tegneserier og mye mer. Populært nettsted med stort utvalg av varer.

Torget på Finn.no

Her kjøper og selger privatpersoner brukte og nye ting, alt fra interiør og møbler til barneklær, leker og konsertbilletter.

Dette er ikke et tradisjonelt auksjonsnettsted. Varene legges ut til en fast pris som bestemmes av selger. Som kjøper kan du imidlertid kontakte selger på e-post, SMS eller telefon og tilby den pris du mener er rett for varen. Du kan altså prute på det meste som er lagt ut til salgs på Torget på Finn.no.

Blomqvist Nettauksjon

Her kan du by på malerier, bondeantikviteter, møbler, sølvarbeider, keramikk, smykker, tepper og mye mer. Dette er nettauksjonen til Blomqvist kunsthandel.

fineArt

Auksjonerer kunst, grafiske blad og annet fra norske og utenlandske kunstnere.

Netthandelen

Her kan du by på et stort utvalg varer. Nye varer kommer stadig til. Alle varene på denne nettauksjonen selges av Netthandelen.

Handle på utenlandske nettauksjoner

Det er populært å kjøpe småting som koster mindre enn 350 kroner på utenlandske nettauksjoner, og da spesielt fra eBay. Du slipper å betale moms når du importerer varer som koster mindre enn 350 kroner inklusive frakt. Det kan ofte være mye billigere å kjøpe småting, slik som for eksempel en mobil-lader eller USB skjøtekabel fra utlandet enn i norske butikker.

eBay finner du mange kinesiske selgere som tilbyr småting til priser langt under det du finner tilsvarende produkter for i norske butikker. Du bør imidlertid være oppmerksom på at en del av tingene som selges slik er produkter som ikke oppfyller kvalitetskravene som skal til for at de kan selges i ordinære butikker i Europa. Det kan også være at produktene har feil slik at de går lettere i stykker.

Vær spesielt forsiktig dersom du handler produkter som skal kobles til strømnettet fra nettbutikker utenfor Europa. Noen ganger selges produkter med farlige feil rimelig på nettet uten at det opplyses at varene har svakheter.

Når du handler varer hvor prisen på varen og frakten utgjør mer enn 350 kroner, så må du betale 25% moms ved import av varen til Norge. Dette gjelder selv om det er en privatperson som auksjonerer bort varen. I tillegg til momsen så må du betale et gebyr til Posten på minst 140 kroner.

Hvordan kjøpe på nettauksjoner

På en nettauksjon finner du et stort antall gjenstander til salgs. Ofte har nettstedet ti-tusener av samtidige auksjoner. Budgivningen på hver gjenstand skjer samtidig og avsluttes på det tidspunkt selger bestemte da han startet auksjonen. Du kan registrere deg og legge inn bud på en gjenstand under auksjon akkurat når du ønsker.

Når du legger inn bud angir du maksprisen som du er vilig til å betale. Hvis det allerede ligger et lavere bud inne, så vil budet ditt bli registrert med et beløp rett over det eksisterende budet. Dersom det så kommer et nytt bud som er lavere enn din makspris, så vil budet ditt automatisk bli økt slik at ditt bud er høyere enn det nye budet, men ikke over maksprisen du oppga.

Bud er bindende. Dersom du vinner auksjonen får du e-post fra nettauksjonen med informasjon om hvordan du skal gå frem for å betale for varen. Når du har betalt sender selger eller auksjonshuset varen til deg.

På de fleste nettauksjoner er det selger som betaler provisjon til nettauksjonen for solgte varer. Du som kjøper betaler altså intet til nettauksjonen hverken for å legge inn bud eller om du får tilslag på en vare.

Før du legger inn bud på en nettauksjon er det lurt å orientere seg om hva tilsvarende vare tidligere har blitt solgt for. Mange nettauksjoner har en mulighet for å se informasjon om avsluttede auksjoner, inkludert summen på vinnende bud og antall bud som ble lagt inn. På den måten kan du finne ut hva gjenstanden du er interessert i å kjøpe har vært solgt for tidligere og du kan også få et inntrykk av hvor ofte slike gjenstander er tilgjengelig på nettauksjon.

Når du deltar som budgiver på en nettauksjon kan det være nyttig å kjenne til at erfarne budgivere noen ganger venter med å legge inn bud til like før auksjonen avsluttes. Det kan altså lønne seg å følge med i minuttene før en auksjon avsluttes dersom det er viktig for deg å vinne auksjonen.

Copyright © 2019. All Rights Reserved.

Nettbutikker

Artikler